2020. október 24. szombat
Ráhel, Salamon
Biotechnológia, molekuláris biológia és élettan az mRNS.hu-n

Az info@mrns.hu-ra küldhet linket vagy valamilyen anyagot, amit szeretne, ha hírként bemutatnánk.


Korábbi híreink  |   Keresés:

Kiválasztott hír:
Megosztás: Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz
Tízmilliárdos fejlesztés a PTE-n - 2010-03-04 13:32:57 Hozzászólás írása Hozzászólások száma 0 hozzászólás 
Tízmilliárdos fejlesztés a PTE-n

Szili Katalin országgyűlési képviselő, Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke és Kollár Lajos, a PTE Klinikai Központjának vezetője szerda délután bejelentették: az integrált egészségügyi központ 10,2 milliárdos fejlesztést hajthat végre. Ebből megújul a 400 ágyas klinika, és egykapus sürgősségi ellátó központ jön létre.

A szerda délután a PTE Általános Orvostudományi Kar tanácskozótermében tartott sajtótájékoztatón Szili Katalin, az Országgyűlés leköszönt elnöke gratulált a Pécsi Tudományegyetem és a baranyai önkormányzat egészségügyi intézményeinek integrációjához. Ez teremtette meg ugyanis az alapját annak, hogy a létrejött szervezet, mint Pólus kórház, 10,2 milliárdos fejlesztéshez juthat.

Kökény Mihály hangsúlyozta: az integrációt követően a klinikai központ soha nem látott mértékű fejlesztési forráshoz juthat. Reményei szerint a fenti összegen felül további fél milliárd juthat a PTE-nek a sürgősségi ellátás fejlesztésére. Abbéli reményeit is kifejezte, hogy a következő kormány legalább akkora forrást tud lehívni az Európai Uniótól egészségügyi fejlesztésekre, mint a mostani. Ugyanakkor kiemelte: az eddigi tapasztalatok alapján a jövőben több forrás bevonására van szükség, de a rendszer működésének ésszerűsítésével együtt.

Kollár Lajos kiemelte: a tervek szerint a megyei és klinikai egészségügyi intézmények integrációját a régen várt városi követheti, így egyetlen rendszerben lesz elérhető az ellátás teljes vertikuma. A folyamat, ha minden jól meg, 2011 januárjában érhet véget.

Kollár Lajos a tervezett Pólus-fejlesztésekről elmondta: a leginkább előrehaladott állapotban a 400 ágyas klinika teljes felújításának pályázata van, ezt követheti egy teljesen új, egykapus sürgősségi ellátó központ építése. Egy harmadik pályázat módosított beadási határideje még nem ismert, ez a regionális onkológiai ellátáshoz kapcsolódik.

Kökény Mihály hozzátette: a két első pályázatról a döntés már megszületett, Szili reményei szerint pedig a szerződés aláírása is mihamarabb megtörténik, így egy esetleges kormányváltás miatt nem szenved késedelmet a fejlesztés.

stop.hu

Cikk ajánlása » email:
Hozzászólás írása
Hozzászólás
 

Ez a cikk még nem lett értékelve.

Értékelje ezt a cikket! 


Hirdetés
Email cím:
Jelszó:

Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti
.
Oldal ajánlása (email):
Az ajánlót küldi (név):
Hirdetés