2020. október 22. csütörtök
Előd, Korinna
Biotechnológia, molekuláris biológia és élettan az mRNS.hu-n

Az info@mrns.hu-ra küldhet linket vagy valamilyen anyagot, amit szeretne, ha hírként bemutatnánk.


Korábbi híreink  |   Keresés:

Kiválasztott hír:
Megosztás: Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz
Rekordszámú császsármetszés - miért? - 2010-03-30 10:04:51 Hozzászólás írása Hozzászólások száma 0 hozzászólás 
Rekordszámú császsármetszés - miért?

A császármetszések száma rekordot ért el 2007-ben az Egyesült Államokban - jelentették be kedden egészségügyi illetékesek.

Az összes szülések egyharmadánál, 1,4 millió gyermek születésénél volt szükség császármetszésre - derült ki az amerikai Betegség Ellenőrzési és Megelőzési és Központ (CDC) jelentéséből. A császáros szülések száma etnikai hovatartozásra és korra való tekintet nélkül minden népcsoportban növekedett az utóbbi tíz évben.

A császármetszés előnyei és hátrányai fölött negyedszázados vita dúl. Az anya és az újszülött egészségi kockázatain túl a CDC megállapítása szerint a természetes szülés csaknem feleannyiba kerül a kórházaknak, mint a műtéti. Az Egyesült Államokban 2006-ban a leggyakoribb operáció a császármetszés volt.

A császáros szülések száma az 1990-es évek elején kissé visszaesett, ám 1996-ra az összes szülés 21 százalékát tette ki, majd 2007-re elérte a 32 százalékot.

A jelentés összegzése szerint 1996-tól 2007-ig 71 százalékkal nőtt a műtéti szülések száma. Minden államban tapasztaltak növekedést, de az arányok államonként eltértek. 2000 körül elsősorban a 25 éven aluliaknál ugrott meg a műtéti szülések aránya.

A magyarázatok között szerepel az ikerszülések megszaporodása és egyéb, nem egészségügyi faktorok, mint például az idősebb korban vállalt gyerek, az anya választása vagy az orvos gyakorlata.

stop.hu
Cikk ajánlása » email:
Hozzászólás írása
Hozzászólás
 

Ez a cikk még nem lett értékelve.

Értékelje ezt a cikket! 


Hirdetés
Email cím:
Jelszó:

Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti
.
Oldal ajánlása (email):
Az ajánlót küldi (név):
Hirdetés