2020. október 24. szombat
Ráhel, Salamon
Biotechnológia, molekuláris biológia és élettan az mRNS.hu-n

Az info@mrns.hu-ra küldhet linket vagy valamilyen anyagot, amit szeretne, ha hírként bemutatnánk.


Korábbi híreink  |   Keresés:

Kiválasztott hír:
Megosztás: Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz
PYSCHART 24 - 228 képnyi életvonal - 2010-09-04 17:00:17 Hozzászólás írása Hozzászólások száma 0 hozzászólás 
PYSCHART 24 - 228 képnyi életvonal

187 hivatásos és amatőr művész valamint pszichiátriai betegségekben érintett alkotó ragadott ecsetet 24 órán keresztül, hogy a Psychart 24 művészeti maraton keretében megrajzolják az életvonalakat és töréspontokat. Az év legnagyobb szabású művészeti eseményén közel 228 rajz és festmény született. A 24 óra alatt 25 kiló festék és 400 ecset segítette az alkotást.


A Budapest Art Brut (BAB) Galéria alkotóközössége, munkatársai, valamint a támogató Lilly Hungária gyógyszergyártó vállalat azért döntött a Magyarországon különleges kezdeményezés megszervezése mellett, hogy a művészet kifejező erejét felhasználva bemutassa a pszichiátriai betegségekben érintettek értékeit, eredményesen lépjen fel a betegeket és családtagjaikat gyakran érintő stigmatizáció ellen.

A Psychart 24 - 24 órás művészeti maraton keretében 24 órán keresztül alkottak pszichiátriai beteg és a betegségben nem érintett alkotók, Összesen 174 hivatásos és amatőr festő, köztük Koós Réka színművésznő ragadott ecsetet, hogy "életvonalak, töréspontok" témában kartonra, vászonra vesse érzéseit, gondolatait. Az esemény további különlegességét az adta, hogy valamennyi résztvevő egységesen csak a keresztnevét tartalmazó kitűzőt kapott, így a teremben senki, maguk a szervezők sem tudták, ki érintett, ki nem valamilyen pszichiátriai betegségben, így fejezve ki a művészet és alkotás szépsége független egészségi állapottól, valamint az elkészült 228 alkotás a legkiválóbb bizonyítéka annak, hogy a pszichiátriai betegek ugyanolyan értéket képesek teremteni, mint egészséges embertársaik.

VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda
Cikk ajánlása » email:
Hozzászólás írása
Hozzászólás
 

Értékelések száma: 1, Cikk értéke (1-10):


Értékelje ezt a cikket! 


Hirdetés
Email cím:
Jelszó:

Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti
.
Oldal ajánlása (email):
Az ajánlót küldi (név):
Hirdetés