2018. október 17. szerda
Hedvig, Rudolf
Biotechnológia, molekuláris biológia és élettan az mRNS.hu-n

Az info@mrns.hu-ra küldhet linket vagy valamilyen anyagot, amit szeretne, ha hírként bemutatnánk.

Korábbi híreink  |   Keresés:

Kiválasztott hír:
Megosztás: Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz
Megalakult a Kutatási és Tudománypolitikai Tanács - Sajtóközlemény NKTH - 2010-03-01 20:39:39 Hozzászólás írása Hozzászólások száma 0 hozzászólás
Megalakult a Kutatási és Tudománypolitikai Tanács - Sajtóközlemény

NKTH.hu

Bajnai Gordon miniszterelnök vezetésével megtartotta alakuló ülését a Kutatási és Tudománypolitikai Tanács (KTT) a Parlament Munkácsy termében 2010. február 17-én. A KTT a K+F területet érintő stratégiai jelentőségű kérdésekben a Kormány javaslattevő, véleményező, tanácsadó és döntés-előkészítő testületeként működik, emellett ellátja a szakterület koordinációs feladatait.

A kutatás, fejlesztés és innováció a válságot követő gazdasági fellendülés meghatározó eszköze. Ezért miniszterelnöki vezetéssel olyan kormányzati testület jött létre, amely biztosítja a tudományos kutatással és a technológiai fejlesztéssel összefüggő tevékenységek hatékony összehangolását.

Alakuló ülésén a KTT elfogadta ügyrendjét és 2010. évi első féléves munkatervét, továbbá megtárgyalta a Kormány középtávú tudomány-, technológia- és innováció-politikai (TTI) stratégiájának megvalósításáról szóló előterjesztést is. A Tanács munkáját a jövőben két munkacsoport segíti: a Forráskoordinációs Munkacsoport, amely a terület rendelkezésére álló hazai és uniós költségvetési források összehangolt felhasználását koordinálja, valamint az EU Elnökségi Munkacsoport, amely a magyar uniós elnökség K+F prioritásainak és programjainak előkészítését végzi.

A Tanács elnöke Bajnai Gordon miniszterelnök, alelnöke Csopaki Gyula, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnöke. Tagjai: Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Pálinkás József a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Szabó Gábor a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Szabó Gábor a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, valamint a hazai tudományos és üzleti élet négy prominens személyisége: Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt vezérigazgatója; Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. vezérigazgatója; Somlyódy László, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára; valamint Ürge László, a ThalesNano Zrt. vezérigazgatója.

Budapest, 2010. február 18.

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Cikk ajánlása » email:
Hozzászólás írása
Hozzászólás

Ez a cikk még nem lett értékelve.

Értékelje ezt a cikket!

Hirdetés
Email cím:
Jelszó:

Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti
itt ellenőrizheti
.