2020. október 24. szombat
Ráhel, Salamon
Biotechnológia, molekuláris biológia és élettan az mRNS.hu-n

Az info@mrns.hu-ra küldhet linket vagy valamilyen anyagot, amit szeretne, ha hírként bemutatnánk.


Korábbi híreink  |   Keresés:

Kiválasztott hír:
Megosztás: Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz
Innovációval a hatékony gyógyszerfejlesztésért - 2016-03-09 10:22:16 Hozzászólás írása Hozzászólások száma 0 hozzászólás 
 
Innovációval a hatékony gyógyszerfejlesztésért

IDŐBEN KISZŰRIK A KÁROS ANYAGOKAT A SOLVÓNÁL

A Solvo Biotechnológiai Zrt. sikerrel valósította meg a hatékonyságot és fokozottabb biztonságot szolgáló, a gyógyszerjelölt molekulák esetleges májkárosító hatását előre jelezni képes eljárások fejlesztését, és ezek piaci bevezetését szolgáló kutatási és fejlesztési projektet.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy biztonságosabb, kevesebb mellékhatással bíró és hatékonyabb gyógyszereket tudnak fejleszteni a Solvo által kínált eljárások alkalmazásával. Az új módszereknek köszönhető is, hogy a Solvo közepes magyar biotechnológiai vállalkozásként egyedülálló módon őrzi piaci elsőségét a világban, folyamatosan tudja növelni exportját ezzel maga mögé utasítva japán vagy az Egyesült államokbeli vetélytársait is.

A siker egyik titka a szaktudás megszerzése, és a tudományos kompetencia ötvözése fejlett ipari technológiával. Szerencsére ebben a tekintetben a Solvo szintén nem panaszkodhat: Önállóan, vagy például ebben az esetben együttműködve a témában nemzetközileg elismert MTA Kémiai Kutatóközpont kutatóival vitte sikerre elképzeléseit. A Solvo krioprezervált ill. szendvics-kultúrában tartott májsejtekre épülő mérési eljárásai a gyógyszerhatóanyagok által okozott epepangás kockázatának becslésére és a májban kialakult epepangás mechanizmusának meghatározására egyedülálló módon alkalmasak, és megfelelnek a felügyeleti hatóságok szigorú normáinak is.

A GOP-1.1.1-09/1-2009-0054 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

 
Cikk ajánlása » email:
Hozzászólás írása
Hozzászólás
 

Ez a cikk még nem lett értékelve.

Értékelje ezt a cikket! 


Hirdetés
Email cím:
Jelszó:

Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti
.
Oldal ajánlása (email):
Az ajánlót küldi (név):
Hirdetés