2020. október 21. szerda
Orsolya
Biotechnológia, molekuláris biológia és élettan az mRNS.hu-n

Az info@mrns.hu-ra küldhet linket vagy valamilyen anyagot, amit szeretne, ha hírként bemutatnánk.


Korábbi híreink  |   Keresés:

Kiválasztott hír:
Megosztás: Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz
Hagyományos kínai orvoslás a Semmelweis egyetemen! - 2010-03-07 18:10:37 Hozzászólás írása Hozzászólások száma 1 hozzászólás 
Hagyományos kínai orvoslás a Semmelweis egyetemen!


Hagyományos kínai orvoslásra épülő képzés indulhat szeptemberben a Semmelweis Egyetemen. Az erről szóló megállapodást az intézmény csütörtökön írta alá a Hejlungcsiangi Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetemmel.


A megállapodás szerint a kínai intézmény kihelyezett tagozatot hoz létre Budapesten - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében. A hallgatók tíz féléves alapképzési programban vehetnek részt. A hallgatók az első négy évben a Semmelweis Egyetem egészségtudományi karán részesülnek elméleti és az ahhoz kapcsolódó klinikai gyakorlati oktatásban, majd az ötödik évben a Hejlungcsiangi Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetemen folytatják végzős klinikai gyakorlatukat.

A képzés angol nyelvű, és magyar hallgatókat is felvesznek. A képzésben részt vevők a kar által oktatott alapozó tárgyakon - anatómia, élettan, biológia - kívül olyan szakmai tárgyakat sajátíthatnak el, mint a manuálterápiás kezelés, az akupunktúrás terápia, a szúrás és a moxa technika, a meridiánok és az akupontok.

A stop.hu értesülése szerint a szak várhatóan 2010 szeptemberében indul legalább 30 hallgatóval. A két intézmény közötti kapcsolat 2009 márciusában kezdődött szándéknyilatkozat aláírásával, ez rögzítette a közös programokban, pályázatokban és képzésekben való részvételt.

stop.hu
Cikk ajánlása » email:
Hozzászólás írása
Hozzászólás
 

Ez a cikk még nem lett értékelve.

Értékelje ezt a cikket! 

Küldő: Kupac2010-03-02 03:03:15 
Öööö. Lehet, hogy le vagyok maradva, de szerintem ezek a dolgok (akupunktúra, meridiánok, stb.) tudományosan egyelőre nem bizonyítottak. Várható, hogy - ha már egyetem - ilyen irányú kutatásokat fognak végezni? A kínai vagy a magyar állam, netán a hallgatók fogják állni az oktatás költségeit? Stb stb. Kedves stop.hu-sok feltehettek volna még sok-sok érdekes kérdést...
 

Hirdetés
Email cím:
Jelszó:

Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti
.
Oldal ajánlása (email):
Az ajánlót küldi (név):
Hirdetés