2019. január 22. kedd
Vince, Artúr
Biotechnológia, molekuláris biológia és élettan az mRNS.hu-n
Fogalomtárunk célja lehetőséget adni a szakma képviselőinek, hogy egymás illetve minden érdeklődő számára biológiai, orvosi és egyéb élettudományi fogalmakat ismertessenek. A fogalmak tetszőleges terjedelemben dolgozhatóak ki és tetszőlegesen illusztrálhatóak képekkel. A beérkezett fogalmak nem jelennek meg automatikusan a Fogalomtárban, először elbírálásra kerülnek. Az elbírálás nem szakmai értékelést jelent, pusztán a vicceket szűrik ki munkatársaink. Ennek megfelelően, sem terjedelmi, sem bármilyen más okból nem vetjük el az Ön munkáját, amennyiben az komoly szándékkal készült. Az elbírálás 1-3 napot vesz igénybe, megértését köszönjük.

Írjon hozzá Ön is Fogalomtárunkhoz! (Fogalmak kidolgozására csak a regisztrált és bejelentkezett látogatóinknak van lehetősége.)

Új fogalom kidolgozása

Fogalomkereső:

A  Á  B  C  Cs  D  Dz  Dzs  E  É  F  G  Gy  H  I  Í  J  K  L  Ly  M  N  Ny  O  Ó  Ö  Ő  P  Q  R  S  Sz  T  Ty  U  Ú  Ü  Ű  V  W  Z  Zs  X  Y  


Melittin - Szerző: lozsa
A melittin a méhek és darazsak mérgének egyik fő komponense. A melittin a sejtek membránjában tetramer formában anion-csatornákat képez, ha a sejtmembrán két oldalán potenciál különbség van. Ez történik a csupasz idegvégződések (nociceptorok) membránjában is, amelyek a fájdalomérzetért felelnek. Ha a pórus kialakult, rajta keresztül ionáramlás lép fel, így a potenciálkülönbség megszűnik. Ekkor keletkezik a fájdalom és egyben a melittin-csatornák is szétesnek. Miután helyreáll a membránpotenciál-különbség, újra kialakulnak a csatornák, és az egész ciklus elölről kezdődik, miközben a pórusok ciklikus kialakulása és szétesése lüktető fájdalmat eredményez.
Hirdetés
Email cím:
Jelszó:

Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti
.
Oldal ajánlása (email):
Az ajánlót küldi (név):
Hirdetés